Talentarbejde på Dyhrs Skole

Et af kendetegnene ved Dyhrs Skole er høj faglighed herunder at ”føre hver enkelt elev længst muligt frem i almen dannelse” og at ”give eleverne mulighed for at udnytte deres evner og interesser længst muligt” (Citat fra skolens formålsparagraf).

I skoleåret 2016-17 arbejdes der med at definere rammer, strategi og målsætning for talentarbejdet på Dyhrs Skole.

Definition af ”talent”:
”Talent er, når børn og unge i uddannelsessystemet.
• Har særlige forudsætninger inden for et eller flere områder
• Har lysten og viljen til at yde en særlig indsats
• Har mulighed for at blive en af de bedste, hvis potentialet stimuleres”.
(Fra undervisningsministeriets talentrapport 2011)

Vores målsætning på talentområdet er:
• fortsat at tilbyde holddeling på 3 niveauer i udskolingen i fagene engelsk, tysk og matematik
• at kunne tilbyde særligt talentfulde elever i matematik at deltage i camps hos Science Talenterne
• at kunne tilbyde særligt talentfulde elever i udskolingen mulighed for at dygtiggøre sig via Master Class Junior hos Science Talenterne i naturfag
• at kunne tilbyde særligt talentfulde elever i udskolingen mulighed for at dygtiggøre sig på talent-camps i fagene dansk, engelsk og matematik via Talentcamp.dk
• på sigt at kunne tilbyde specielle forløb for elever på mellemtrinnet med særlig begavelse/faglig nysgerrighed
• på sigt at få uddannet talentvejledere til skolen

Talentarbejdet 2016-17

I skoleåret 2014-15 startede Dyhrs Skole et samarbejde med Science Talenter i Sorø, hvor vi er med i Grundskolenetværket.
Vi har hvert år pladser i Master Class junior, hvor udvalgte elever i løbet af et skoleår kommer afsted på 3 camps i Sorø med naturfagligt indhold. Her mødes de med naturfaglige talenter fra hele landet. Eleverne udvælges af deres naturfagslærere og klasselærere.

I dette skoleår har vi følgende pladser:

7. årgang: 3 elever
8. årgang: 3 elever
9. årgang: 1 elev (for skoleåret 2017/18 3 elever)

Natursfagslærerne deltager i Science talenternes lærerkurser, og vi deltager i Talentkonferencen i Sorø i december.

Derudover tilbyder vi på
6.årgang: 4 elever til matematik-camp. Se evt. mere på http://sciencetalenter.dk/

I skoleåret 2016-17 har Dyhrs Skole indgået samarbejde med Talentcamp.dk, hvor vi har købt foreløbig 4 pladser.

Formålet med talentcamps for talentfulde elever i 7. – 9. klasse med særlig lyst og interesse for at blive udfordret endnu mere er:
• at etablere en undervisning, der tilgodeser elever med særlige kræfter (fagligt og personligt) og stor interesse for skolearbejdet
• at etablere et undervisningsmiljø, hvor eleverne får mulighed for at blive udfordret på et højere niveau og modtage supplerende undervisning/materialer
• at skabe kultur for, at det er ”in” at arbejde intensivt med skoleopgaverne
• at der etableres et fagligt og socialt netværk for elever med interesse inden for særligt tre områder:
- matematik
- engelsk
- dansk

Der arrangeres camps i forlængede weekends i løbet af skoleåret i hele Danmark.

Talenteleverne bliver udpeget i et samarbejde mellem faglærerne og den pædagogiske leder. Det er de dygtigste og mest motiverede elever på årgangen, der får tilbuddet.

I dette skoleår har vi følgende pladser:

7. årgang: 1 elev i dansk og 1 elev i matematik
8. årgang: 1 elev i engelsk og 1 elev i matematik

Skolen betaler deltagerafgift og transport. Se evt. mere på http://talentcamp.dk/